Merkezi Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunan Doğan Media International GmbH bünyesinde yayınlanan Hürriyet Avrupa’nın Frankfurt Haber Merkezi Redaksiyon bölümü 1 Mart 2013 itibariyle kapatılıyor. Frankfurt Haber Merkezinin Berlin'e taşınacağı kesin olmayan bilgiler arasında. Bilindiği üzere geçen hafta dünyanın dev bankalarından Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, Doğan Gazetecilik’teki hisselerini Doğan Yayın Holding’e satarak yayın kuruluşuyla yollarını ayırmıştı.

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, Doğan Gazetecilik'teki yüzde 22'lik hissesini 122 milyon 300 bin dolara Doğan Yayın Holding'e satmıştı. Böylece Doğan Yayın Holding'in, doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Gazetecilik'teki hisselerinin oranı yüzde 92,76'ya yükseldi.

Deutsche Bank 2007 yılında Doğan Gazetecilik'in yüzde 22'lik hissesini yaklaşık 88 milyon dolara satın almıştı. Alman medya devi Axel Springer'in de Doğan TV'de hissesi bulunuyor.

MERKEZ BÜRO BERLİN'E' Mİ TAŞINIYOR


Hürriyet Avrupa redaksiyonunun kapatılmasına ilişkin kararın dün saat 15.00′te çalışanlara gazetenin kantininde yapılan bir toplantıda tebliğ edildiği öğrenildi. Hürriyet’in halen Doğan Media International GmbH bünyesinde 60′a yakın çalışanı bulunuyor.

Kesin olmayan bilgilere göre, gazete merkez bürosi 1 Mart sonrasi Berlin'e taşınacaktır.

Bölge muhabirleri ve bürolarının geleceğinin ne olacağı belirsizliğini koruyor. Doğan Media International GmbH Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’nun çalışanlara tebliğ edilen kapatma kararına ilişkin bir yazıyı da bina içerisinde çeşitli yerlere astırdığı belirtiliyor.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Bir sendika yetkilisi Zaman Online’a yaptığı açıklamada, “Daha daha bu hafta başında yönetimle toplantı yapmıştık. Ancak kapatma kararı ve tarihi net olarak gündeme gelmemiş, sadece alınacak tasarruf tedbirleri görüşülmüştü.” dedi.

Karardan bugün haberdar olduklarını belirten yetkili, “Ancak bize resmi bir tebligat yapılmadı. Hepimiz şoktayız. Altmış arkadaşımız büyük bir şok yaşıyor.” şeklinde konuştu.

SATIŞLARI GERİLİYORDU

Bir dönem Almanya’nın ve Avrupa’nın en çok satan Türk gazetesi olan Hürriyet’in son dönemde satışlarının ciddi oranda gerilediği sektörde konuşulan hususların başında geliyordu. Ayrıca gazetenin  üst üste geçirdiği idari değişikliklerin de satışları arttırmada etkili olmadığı biliniyordu.

Bilindiği üzere daha önce aynı medya grubuna ait Milliyet ve Fanatik gazeteleri ise, 9 Mayıs 2010′da yayınına tamamen son vermiş, basımı ve dağıtımı durdurulmuştu.