Londra'nın birlik içinde kalması için Avrupa Birliği’nden talep ettiği düzenlemelerin kabul edilmesinin ardından İngiltere Başbakanı Cameron,  bu sabah kabinedeki bakanlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Cameron, İngiltere’nin kaderini belirleyecek referandumun tarihinin 23 Haziran olduğunu açıkladı.

Başbakan Cameron yapılacak AB referandumunda İngiltere’nin AB'de kalması için büyük bir kampanya yürütmeye hazırlanırken, kabinede aralarında Adalet Bakanı Michael Govu’un da bulunduğu bakanlar İngiltere’nin AB’den ayrılması gerektiğini savunuyor.  Başbakanın en büyük destekcisi ise İçişleri Bakanı Theresa May.

Başbakan Cameron, Başbakanlık Konutu'nun önünde bugün yaptığı açıklamada ''seçim sizin elinizde. Ancak Britanya'nın reformdan geçmiş Avrupa Birliği'nde kalması Britanya'yı daha güvenli, daha güçlü ve daha iyi'' yapacak diye konuştu.

Cameron, 23 Haziran tarihini ''hayatımızın en büyük kararlarından biri olacak'' şeklinde değerlendirdi.

Brüksel'de dün kabul edilen özel statü anlaşmasıyla İngiltere'de AB'den gelen göçmenlere verilen sosyal yardımlarla ilgili kesinti verilmesi öngörülüyor.

Söz konusu yeni düzenlemeye göre, AB üyesi ülkelerinden İngiltere'ye gelen göçmenler sosyal yardımlardan 4 yıldan sonra yararlanmaya başlayacak ve bu uygulama yedi yıl boyunca geçerli olacak.

İkinci olarak AB ülkelerinden gelen göçmenlerin İngiltere dışında yaşayan çocukları için verilen çocuk yardımı, İngiltere'deki yaşam maliyeti üzerinden değil; söz konusu ülkelerin yaşam maliyeti üzerinden hesaplanacak.

Ayrıca İngiltere'nin bir 'acil koruma sistemini' devreye sokma hakkı olacak. Bu korunma sistemine göre, İngiliz şirketlerinin Avrupa içine taşınmaya zorlanmasının durdurulmasını ve İngiliz şirketlerine Euro bölgesi dışında olduğu için 'ayrımcılık' yapılmaması kararlaştırılıyor.