Alibaba Karakaş-Londra

AKP karşıtı eylemler Londra'da da yankı buluyor



28 Mayıs'ta başlayan AKP hükümeti karşıtı eylemler, Türkiye'nin pek çok ilinde olduğu gibi yurt dışında da devam ediyor.

Eylemler kapsamında oluşturulan Gezi Parkı Londra Grubu'nun çağrısı ile toplanan binlerce kişi Hyde Park ve Trafalgar Meydanı'nda gerçekleştirilen gösterilerin ardından Downing Street'te bulunan başbakanlık binası önündeki eylemlerle destek verdiler.



Protestocular, İngiltere Başbakanı David Camoron'un konuyla ilgili duyarlı davranması ve gezi parkı eylemcilerine destek vermesi için çağrıda bulundular. Hafta sonu başlayan ve bu akşam saatlerinde devam eden  gösterilerde Trafalgar Square'de toplanan yüzlerce gösterici, Başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Street'e yürüyerek eylemlerini sürdürdüler.


AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar atan göstericiler, 4 Haziran Salı günü saat 14.30'da Belgrave Square'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde eylemlerini sürdüreceklerini duyurdular.
Gösterilere Londra'da yaşayan Türkiyelilerin yanısıra Bournemouth, Kent gibi bölgelerde yaşayan gurbetçiler de destek veriyor.