Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Demokrasiye Saygı Mitingi düzenledi. Almanya'nın çok sayıda kentinden toplu taşıma ve özel araçlarıyla gelen katılımcılar, Düsseldorf'un Ren nehri kenarında bulunan Rheinpark'ta yaklaşık 20 bin kişilik bir kalabalık oluşturdu.

Ellerinde Türk bayrakları miting alanına gelen göstericiler, AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan lehinde tezahüratlarda bulundu.

Mitingde UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik bir konuşma yaparken, göstericilerin taşıdıkları "Milli İradeye Saygı, Demokrasiye Saygı" içerikli döviz ve pankartlar ilgi çekti. Mitinge katılması beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de gelerek bir konuşma yaptı.

Miting meydanında toplanan göstericilerin ellerindeki Türk bayraklarının bolluğu, Türkçe, Almanca ve Arapça sloganların bulunduğu , 'Demokrasi eşittir Erdoğan,AB eşittir ?!', 'Angela, Cem, Guido, Claudia. Siz NSU ile uğraşın', 'Alayına one minute' yazılı pankartlar dikkat çekti.

Der Spiegel dergisinin yayın hayatında ilk defa Gezi olayları münasebetiyle Türkçe kapak ve sayfalarla çıkması da 'Demokrasiye Saygı Mitingi'ne katılanlar tarafından eleştirildi. Göstericilerden biri derginin kapaktan ve Türkçe 'Boyun Eğme' çağrısına 'Yalan söyleme Spiegel' şeklinde karşılık verdi.

Mitingde, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de yer aldı.

Mitinge, sanatçı Uğur Işılak ve Ahmet Baydaroğlu müzikleriyle destek verdiler.

Mitinge Türk basın mensuplarının yoğun ilgisinin yanı sıra Alman basın mensuplarının da ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Şehrin girişinden başlayıp miting meydanına kadar trafik kilitlenirken, mitinge hazırlık yapan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) polisi şehirde herhangi bir tatsız olay yaşanmaması için geniş önlemler aldı.