Genel Başkan değişikliğinden sonra ilk grup toplantılarını ve görev dağılımını gerçekleştiren Sosyalist Halk Parti'sinde tüm dikkatler Özlem Çekiç'e çevrildi. Grup toplantısı öncesi Danimarka medyası, Özlem Çekiç'i koridorlarda bekleyerek, yeni yönetimden nasıl bir görev beklediğini sordu. Çekiç de yeni yönetime güvendiğini, onların da kendisine güvendiklerini belirterek, yeni görev beklentisi ile basının yoğun ilgisi altında grup toplantısına oldukça neşeli ve kendinden emin girdi.

SAĞLIK VE PSİKİYATRİ SÖZCÜSÜ OLDU

Yaklaşık 1,5 saat süren grup toplantısından önce Genel Başkan Anette Wilhelmsen çıktı. Wilhemsen, Özlem Çekiç'e parti grubundan tam destek geldiğini ve kendisine yeni sözcülük görevi verildiğini söyledi. Wilhemsen "Özlem ile daha önce yaşananlar geride kaldı. Benim Genel Başkanlığa seçilmem ile birlikte gerek partimiz, gerekse hükümet yeni bir döneme başladı. Grupda Özlem'e de tam destek vardı. Ben de kendisine güveniyorum. Özlem, akıllı, çalışkan, parti için her türlü fedakarlığı yapan bir politikacı ondan yararlanmamız gerekiyordu. Partimizde herkese ihtiyaç var. Özlem diğerleri gibi çok çalışkan ve her türlü görevi hak ediyor. Kendisini oy birliği ile sözcülüğe seçtik" dedi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Özlem Çekiç de toplantıdan çıktıktan sonra ilk açıklamasını yaptı ve "Partimizin yeni yönetiminde sağlık ve psikiyatri sözcülüğüne seçildim. Bundan dolayı oldukça mutluyum. Görevimin ve bana duyulan güvenin hakkını vereceğim. İçeride benim yeniden sözcülüğe getirilmem konusunda bir itiraz tartışma olmadı. Partimizin yeni yönetiminden çok memnunum. Annette Wilhelmsen daha şeffaf onu yüzde yüz destekliyorum. Tekrar takımda yer almak çok güzel. Ben hemşire eğitimi aldım ve meslekte uzun yıllar tecrübem var. Bu benim için yeni bir dönem ve başlangıç oldu. Ben zaten Sosyalist Halk Partiliyim. Bana gösterilen güvene çok teşekkür ediyorum. Ben görevimi başarıyla yürütürüm" dedi.

Çekiç kendisini daha önce vergi reformuna karşı çıktığı ve halen daha hükümetin vergi politikasına karşı olup olmadığı şeklindeki sorularla sıkıştırmaya çalışan Danimarka medyasına, "Vergi reformu oylandı ve parlamentodan geçti. O geride kaldı. Şimdi yeni bir yönetim ve yeni bir başlangıç var. Önümüze bakmamız gerekir" diye cevap verdi.