Öğle saatlerine doğru, parka gelmeye başlayan sendikalar, siyasi partiler, öğrenciler ve halk ellerinde temsil ettikleri örgütlerin flama ve bayraklarıyla sahneye çıkarak 1 mayıs marşını söylediler. Kutlamaların yapıldığı parkta polis, biber gazı ve şiddet kısacası yasak yoktu.

1 mayıs yeşil çimlerin üzerine sere serpe yatan gençler ve aileler, çeşitli örgüt ve kuruluşların  üyeleri tarafından piknik şeklinde kutlandı. Parktaki çok az sayıdaki polis halkın 1 mayısı en iyi şekilde kutlayabilmesi için sadece rehber rolü üstlendi.

Siyasi Partiler ve sendikalar, tanıtımlarını çadırlarda yapıp, amaçlarını, ideolojilerini anlattılar. 


Başbakan Helle Thorning Schmidt, Sosyal Demokrat Parti Başkanı olarak her yıl Faelled parkında yaptığı konuşmadan bu yıl vazgeçti. Başbakan Schmidt’in, öğretmenlere yönelik lokavt kararı, öğrencilere ve işsizlere yönelik kısıtlamalar nedeniyle alacağı tepkiden korkarak Faelled parkında konuşma yapmaktan vazgeçtiği bildirildi.

Diğer siyasi parti ve sendika temsilcileri ile, hükümetin işsizler, emekliler, öğrenciler ve öğretmenlere yönelik politikalarını, zenginleri koruyan tutumunu protesto eden konuşmalar yaptılar. 1 mayıs, Türkiye’nin tam tersine müziklerin eşliğinde eğlencelerle son buldu.