Avrupa Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurd Li Ewropa-TJKE) yazılı bir açıklama yaparak Avrupa’da yaşayan Kürt kadınlarını ve dostlarını 3 Kürt siyasetçi kadını uğurlamaya çağırdı.

PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan, Avrupa Kürt gençlik Hareketi ve genç kadın örgütlenmesi öncülerinden Leyla Şaylemez’in 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te derin güçler tarafından hunharca katledildiklerini hatırlatan TJKE, 3 Kadın siyasetçinin mücadele ve özgürlük aşklarına layık olarak sahiplenildiklerine dikkat çekti. Cansız, Doğan ve Şaylemez’in sadece Kürt kadınları ve Kürt halkı tarafından değil; ezilen halklar, kadın örgütleri tarafından da sahiplenildiğinin altını çizdi.

Cansız, Doğan ve Şaylemez için 15 Ocak Salı günü Paris’te düzenlenecek uğurlama törenine kitlesel katılım için Avrupa’da yaşayan tüm Kürtlere ve Kürt halkının dostlarına çağrıda bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yaşanan bu katliama karşı hesap sorma mantığından asla vazgeçmeden, yoldaşlarımızın bize bıraktıkları mirasa güçlü sahiplenerek onların özlemini asla yürüklerinden çıkarmadıkları Kürdistan’a yolcularken tüm kadınlarımızı, halkımızı, dostları, devrimci demokrat tüm kesimleri ve özgürlükten yana olarak bu katliamın karanlıkta kalmasını istemeyen tüm insanları bu yolculukta yanımızda görmeyi bekliyoruz. Yoldaşlarımızı 15 Ocak 2013 tarihinde anılarına layık olarak uğurlamak için çağrımızı yineliyoruz.”