70 yaşındaki Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi 63 yaşındaki Prof. Dr. Munise İpek Cingi'nin ölümleri, Eskişehir'de büyük üzüntüye neden oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Emre Cingi'nin uzun yıllar üniversitelerinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldığını, eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi'nin ise üniversitede öğretim üyeliğine devam ettiğini  belirtti. Cingi çiftinin ölümlerinden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Rektör Prof.Dr. Hasan Gönen, şunları söyledi:

"Elim bir hadise. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Savcılık soruşturması devam ediyor. Hukuki işlemler devam ederken başka bir yorumda bulunmak uygun değil. Mesai arkadaşımızdı. Hem Emre hem de İpek hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kendilerini özleyeceğiz. Ama böyle bir olayı hiç ummuyorduk. Hiç beklemediğimiz bir durumdu. Ama hayatta her şey olabiliyor. İnşallah bundan sonra bu tür elim hadiselerin olmamasını temenni ediyoruz."

ESOGÜ'ün eski rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin de "Bu sabah büyük bir acı haber ile uyandık. Uzun yıllar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde kulak burun-boğaz hastalıkları bölümünün başında bulunan değerli bir hocamızdı Emre Cingi hocamız. Aynı şekilde eşleri Prof. Dr. İpek Cingi de Farmakoloji Ana Bilim Dalı başında yıllardır yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, birçok insanın sağlığına kavuşturmuş insanlardı. Bu değerli iki insanın kaybı gerçekten üniversitemizi ve camiamızı son derece üzmüştür. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten Allah böyle acıları bir daha göstermesin" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARI: ANNE- BABA KAPIYI AÇMASI İÇİN OĞULLARINA YALVARDI

Görgü tanıkları, Cingi çiftinin mimar olan oğulları Mithat Cingi'ye kapıyı açması için uzun süre dil döktüklerini söyleyerek, "Anne ve baba, oğullarına yalvararak kapıyı açmalarını istedi. Çünkü oğullarının intihar edebileceğini düşünüyorlardı. Oğlu ise kapıyı açtı ve onları öldürdü, sonra da kendisini kafasından vurup intihar etti" dedi.

POLİSİ ARAMADILAR

Bir Emniyet yetkilisi, Cingi çiftinin, ilk olarak kapıyı açması için eve çilingir çağırdıklarını, ardından da 112 Acil Servis'i arayarak yardım istediklerini belirterek, "Bunların yerine polisi aramış olsalardı belki de ölmeyeceklerdi. Çünkü polis ekipleri olaydan önce evin bulunduğu yere gelseydi hemen anne ve babayı oradan uzaklaştırırdı" diye konuştu.

Bu arada anne ve babasını öldürdükten sonra intihar eden mimar Mithat Cingi'nin olayda kullandığı silahın çift kırma av tüfeği olduğu belirtildi.

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi'nde 8 yıl önce yönetim kurulu üyeliği yapan Mithat Cingi'nin son yıllarda şizofren derecesinde psikolojik rahatsızlığının olduğu öne sürüldü.

BÜYÜK OĞULLARI KONGRE TERCÜMANI

Yakınları, öldürülen Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi'nin Nejat adlı bir oğullarının daha olduğunu söyledi. Cingi çiftinin büyük oğulları Nejat Cingi'nin ODTÜ Elektronik ve Matematik bölümlerini bitirdiği, İstanbul'da kongre tercümanı olarak çalıştığı öğrenildi.