Emine SONUGÜR / HAMBURG

Hamburg'da iki bin Euro'luk "Yağmur Ödülü" Hamburg Belediye Binası'nda düzenlenen  tören sonrası mülteci projesine verildi. Tören sırasında yapılan açıklamada, "Bu ödül, çocukların korunmasına faydalı olan projeleri onurlandırmaktır." denildi. 

Hamburg'da özellikle çocukların yaşamlarını koruma, güvence altına almak ve çocukların sağlıklı gelişmelerinde fayda sağlayan projelere verilen ödül bu yıl "Zivilcourage im Kinderschutz - Çocuk Korumada Sivil Cesaret" projesine gitti.

Mülteci çocuklara kullanılacak

Mülteci çocukların sağlıklı büyümeleri için 2.000 Euro ile donatılmış ödül ile ilgili projenin teknik direktörü Meike Nitschke-Janssen, çocukların kaldıkları konutların koşullara uygun olmadığına dikkat çekti. Dört kişilik mülteci ailelerin 15 metrekarelik odalarda yaşaması erkek ve kız çocuklarının gelişmesi için çok az yer olduğu ve çocuk ve ergenlerin olumsuz etkilendiğine dikkat çekildi.

Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı

Geliştirme için daha fazla alan

Hamburg gençlik ajansı Großstadt-Mission, yardım kuruluşu Plan International ve ilgili Hamburg bölgeleri ile işbirliği içinde konutlarda çocuk dostu alanlar yaratılması proje kapsamında oluşturuluyor. 164 çocuğun yaşadığı Bahrenfeld semtinde, bir sığınma evinde, alanlar genişletiliyor. 40 metrekarede, sekiz yaşına kadar olan küçükler oynayabilecekler ve öğrenebilecekler.

Anma ödülü 2016'dan beri veriliyor

"Yağmur Anma Ödülü", 2016 yılından bu yana her yıl verilmektedir. Hamburg'da çocukların ebeveynleri tarafından istismar edilerek öldürülmelerini önlemek ve çocukları anmak için amaçlanmaktadır. Yağmur Anma Vakfı kurucusu Michael Lezius, çocukların masum olduklarını ve bakılması gerektiğinin altını çizdi. Hamburg'da üç yaşında ebeveynin öldürdüğü Yapmur'u anma ve benzer olayların tekrarlanmaması isteniyor. Yetkili Lezius, "Burada çocuklar için iyi ve sürdürülebilir işler yapılıyor," dedi Hamburg Belediye Sarayı'nda düzenlenen törenle bu yılın ödülü takdim edildi.