Anma toplantısında Olof Palme’nin Adolf Fredriks Kilisesi bahçesindeki mezarına İsveç Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti Başkanı Stefen Löfven ve Parti Sekreteri Carin Jamtin tarafından kırmızı güllerden oluşan çelenk bırakıldı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven törenin ardından yaptığı açıklamada  ‘‘Hala Olof Palme’nin yasını tutuyoruz. Bu İsveç işçi sınıfı hareketi ve tüm İsveç için hala kapanmayan bir yaradır’’ dedi.


Olof Palme dün Stockholm ve ülkenin değişik kentlerinde düzenlenen etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Stockholm Kültür Evi’nde öğleden sonra  Palme Merkezi’nin düzenlediği Olof Palme’nin ardından bıraktığı politik mirasın tartışıldığı bir seminer düzenlendi. Seminere Başbakan Stefan Löfven’in yanısıra önceki Sosyal Demokrat Parti liderlerinden Mona Sahlin, İngvar Carlsson ile Dışişleri Bakanı Margor Wallström ile Pierre Schori konuşmacı olarak katıldı.

30 yıl önce katledilen Olof Palme cinayeti soruşturmasında, PKK bağlantısından Güney Afrika ve CIA bağlantısına kadar bir çok iz sürülmüş, Christer Pettersson adlı bir İsveçli cinayetten mahkum edilmiş ancak İsveç Yüksek Mahkemesi tarafından aklanmıştı.