Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) II. Başkanı Attila Azrak’ın babası Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak tedavi gördüğü Florence Nightingale hastanesinde 87 yaşında yaşamını yitirdi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı da yapmış olan idare hukukçusu  Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak emekli olduğu 2000 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdürmüştü.

 Prof. Dr. Ülkü Azrak’ın vefat haberi, İstanbul Üniversitesinin Twitter hesabından duyuruldu.

ATGB Azrak’ın vefatıyla ilgili başsağlığı mesajında “II. Başkanımız Atilla Azrak’ın babası Prof. Dr. Ülkü Azrak’ın aramızdan ayrıldığını üzüntüyle öğrendik. Türkiye’de idare hukukunun en yetkin isimlerinden olan Prof. Dr. Ülkü Azrak’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve üniversite camiasına başsağlığı dileriz“ denildi. 

Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak 2001-2005 yıllarında YÖK üyeliği görevinde de bulunmuştu. Almanca ve Fransızca bilen Azrak, 29 Kasım 2007’de Bundesverdienstkreuz Birinci Sınıf Liyakat Nişanı ile taltif edilmişti.

87 yaşındaki Azrak için başta görev yaptığı fakülte ve üniversite olmak üzere pek çok kuruluş tarafından başsağlığı mesajı yayınlandı. Alman asıllı olan eşi Hannelore Azrak’ı 15 gün önce kaybeden Ali Ülkü Azrak yaşamını Türkiye ve Almanya’da geçiriyordu. 

Prof. Azrak’ın ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu şu mesajı yayınladı:
“Fakültemizde 1995-1998 yılları arasında Dekanlık yapmış olan, fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak Hocamızın Covid-19 pandemisinden dolayı vefat ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve İstanbul Üniversitesi camiasına başsağlığı dileriz. Fakültemizin kurucu öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Ülkü Azrak Hocamız, eserleri ve hatırasıyla öğrencilerinde ve meslektaşlarında daima yaşayacaktır.”