Alman medyasının yakından izlediği Arzu Özmen cinayetinde baba Ferdi Özmen'in yargılanması da büyük yankı uyandırdı. Birçok televizyon kanalı davayı ayrıntılı haberler yayınladı. Ailesinin erkek arkadaşı 20 yaşındaki Alexander K. ile arkadaşlığına son vermesi için baskı yapması üzerine 2011 yılı Ağustos kadın sığınma evinde kalan, aynı yıl 1 Kasım'da maskeli 3 kişi tarafından kaçırılan Arzu Özmen'in cesedi günler süren aramaların ardından Lübeck kenti yakındaki golf sahasına gömülü bulundu. Alman medyası, ailenin inancı gereği başka dinden biriyle evlenen kız veya erkeklerin aforoz edildiğini yazdı. Genç kızın cenazesi Mardin'in Midyat ilçesinde Yezidi inançlarına göre toprağa verilirken 3 kardeş cinayet suçundan tutuklandı.

Geçen eylül alında Osman Özmen, kız kardeşini 2 kardeşinin yardımıyla kaçırdıktan sonra tabanca ile öldürdüğünü itiraf edince ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Diğer kardeşleri Şirin ve Kirer Özmen'e de, Arzu'yu kaçırma ve cinayete yardım suçundan 10'ar yıl, Elvis ve Kemal Özmen'e de kız kardeşlerinin kaçırılmasına katıldıkları için 5.5'ar yıl hapis cezası verdi.

Bu dava ardından baba Ferdi Özmen hakkında Detmold Eyalet Mahkemesi'nde çocuklarını cinayete teşvik suçundan tutuksuz yargılanmaya başlandı. Baba Özmen, avukatlarına verdiği yazılı savunmasında kızı Arzu'yu Alman erkek arkadaşı Alexander K.'ya kaçtığı için sopayla dövdüğünü ancak, öldürülmesi yolunda erkek çocuklarından istekte bulunmadığını savundu.

Karar duruşmasında Savcı Ferdi Özmen’in, 5 yetişkin oğlunun kız kardeşleri Arzu’yu kaçırıp namus adına öldürmesini engellemediğini, erkek arkadaşı olduğu gerekçesiyle kızını çeşitli tarihlerde dövdüğünü belirterek, hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme Heyeti Yezidi ve töre cinayetlerinde uzman olarak Freilburg Üniversitesi Psikoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Jan İlhan Kızılhan’ı dinledi. Prof. Dr. Kızılhan, Yezidi inancına göre, erkek veya kadınların başka dinden biri ile evlenmelerinin kabul edilemez olarak değerlendirildiğini söyledi.

Önceki duruşmada cinayetle ilgisinin bulunmadığını, çeşitli tarihlerde kızını sopayla dövdüğü için pişman olduğunu belirten baba Fendi Özmen, mahkeme tarafından suçlu bulunurken, tutuklanmasına karar verildi.