Alanya'nın Güllerpınarı Mahallesi'nde oturan Başbağ Ailesi'nin zihinsel engelli kızları Dilek Başbağ, 23 Mayıs 2010'da ailesiyle piknik yaptıkları Kızılcaşehir Köyü'nde kayboldu. Anne 67 yaşındaki Durdane Başbağ elinde fotoğraflarla sokak sokak dolaşarak kızını aradı. Kayıp ilanları da bastıran Başbağ Ailesi'ne yakınları da yardım etti. Her telefonda umutlanan aile, şu ana kadar yaklaşık 1300 ihbar telefonu aldı, ancak her seferinde elleri boş döndü.

MUĞLA'DAN İHBAR

Başbağ Ailesi'ni 15 Aralık'ta bir telefon kulübesinden arayan ve adının 'İbrahim' olduğunu belirten kişi, Durdane Başbağ ile görüşerek kızının Muğla'da olduğunu söyledi.

Dilek'in yerini 2 bin lira karşılığında söyleyeceğini belirten İbrahim adlı kişiyle görüşmek üzere Okan ve Erkan Başbağ kardeşler Muğla'ya gitti. Muğla merkezde 'İbrahim' adlı ihbarcıyla görüşen kardeşler, 2 bin lirayı verdikleri dolandırıcının ortadan kaybolması üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu.

616 GÜNDÜR ARIYORUZ

Tam 616 gündür kızını aradığını belirten Durdane Başbağ, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın eşine mektup yazarak yardım istedim. Onlar anne olduğu için beni anlar. Ancak cevap gelmedi" dedi. Her gün ihbar telefonları aldıklarını anlatan Başbağ, arayanların pek çoğunun ise para istediğini söyledi. Kendi çabalarıyla ihbarları değerlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Durdane Başbağ, "Gidemediğimiz yerleri ise jandarma kontrol ediyor. Ancak henüz somut bir bulguya rastlayamadık" dedi.

DOLANDIRILDIK

En son Muğla'dan ihbar aldıklarına dikkati çeken Başbağ, "Muğla’dan telefonla arayan bir kişi, kızımın yerini bildiğini ve 2 bin lira vermemiz halinde yerini göstereceğini söyledi. Bunun üzerine çocuklarım Muğla’ya gitti. Buluşma noktasında önce parayı isteyen kişi, parayı aldıktan sonra bir anda ortadan yok oldu. Mağduriyetimizden faydalanarak dolandırıldık. Kızım 616 gündür kayıp ve onun acısını çekiyorum" diye konuştu.