Zeytinburnu Belediyesi'nin verdiği iftar yemeğine AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten ve Süleyman Hamzaoğulları, Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ ile Zeytinburnu'ndan gelen misafirler ile Çermikliler katıldı. Belediye Binası önündeki boş alanda verilen yemekte konuşan Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, "Kardeş Şehir Projesi' kapsamında Zeytinburnu ile kardeşliğimizi daha da pekiştirmek için çabamızı aralıksız sürdüreceğiz. Zeytinburnu Belediyesi'nin bize her konuda destek olacağına inanıyorum. Kardeş belediyemizle el ele vererek, ilçemizi daha da ileriye götüreceğiz. Barış ve kardeşliğe ihtiyacımızın olduğu böyle bir ortamda, ilçemiz belediyesi ile Zeytinburnu Belediyesi'nin kardeşliği dilerim bölgemizde ve ülkemizde örnek bir davranış olur" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, Zeytinburnu'nda Diyarbakır ve Çermikliler'in yoğun olarak yaşadığını belirterek, "Zeytinburnu'nda yaşayan Çermik, Çüngüş ilçeleri ile Yukarışeyhler Beldeli vatandaşlarımızın yoğun çabaları sonucu kardeşlik köprüsü kurduk. Milletvekillerimiz Mine Lök Beyaz ile Cuma İçten'in de yoğun katkılarını gördük. Bizler burada olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Batı illerimizde yaşayanların, buraları; özellikle Çermik'i görmelerini tavsiye eder, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Şimdiden Kadir gecenizi ve Bayramınızı kutlarım" diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz de Çermikli olduğunu hatırlatarak, yaklaşık 1300 kilometre öteden gelen Zeytinburnu Belediyesi yetkililerine bu birliktelik için teşekkür ettiğini söyledi. 

Kaymakam Nesim Babahanoğlu ise batıdan, doğuya uzanan bu kardeşlik köprüsünün Türkiye'de örnek olmasını dilerken, "Sadece belediyelerin değil, sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da bu tür organizasyonlarda bir araya gelmesini diliyorum. Bu kardeşlik köprüsü aynı zamanda ülkemiz için de önemli bir durum olduğuna inanıyorum. Çünkü birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günlerde Ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmek, oldukça sevindiricidir" dedi.



LB(GG/İD)