Zeki Müren'in 34 VT 666 plakalı 1976 model Buick marka Regal tipi otomobiline, Turtle Wax firmasının Bodrum bayiliği tarafından iki gün süren kapsamlı bir bakım yapıldı. İşletmeci Süleyman Köylü tarafından, ücret talep etmeden yapılan bakımda, otomobilin iç temizliğinin ardından deri koltukları ve kapılardaki plastik bölümleri elden geçirildi, krom aksamlar parlatıldı. Otomobilin çizik olan bölümleri boya ile koruma altına alındı. Yaklaşık iki gün süren çalışmalar 1500 liraya mâl oldu.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla İl Kültür Müdürü Dr. Kamil Özer, Zeki Müren Sanat Müzesi Müdür Ayser Özdemir ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız'ın katılımıyla otomobilin bakımını yapan Süleyman Köylü'ye ve firma ile iletişimi sağlayan gazeteci Güngör Dalay'a teşekkür belgesi verildi. Kaymakam Gödekmerdan, "Önemli bir sanatçının Bodrum'da sergilenen otomobiline bakım yapan firma yetkilisine teşekkür ediyorum. Bakım, Zeki Müren'in otomobilinin uzun yıllar dayanması için yapıldı. Zeki Müren Sanat Müzesi, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen müzelerimizden biridir. Sergilenen eşyaların bakımlarının yapılması da bu nedenle çok önemli. Otomobil, yapılan bakım ve bu bakımların devam etmesi durumda, daha uzun yıllar müzemizde sergilenecek" dedi.

Firma yetkilisi Süleyman Köylü de, Zeki Müren'in 1976 model otomobiline kapsamlı bir bakım yapıldığını belirterek, "Sanat Güneşimizin otomobiline yaptığımız bakım için hiçbir ücret talep etmedik. Bu bakımların yılda bir kez tekrarlanması gerekir. Biz de firma olarak her yıl bakımı yapacağız" diye konuştu.

Kaymakam Gödekmerdan ve İl Kültür Turizm Müdürü Özer, otomobili inceleyerek, bakım çalışması hakkında bilgi aldı.



NK(AÖ/CK)