Kastamonu'da polis, Ankara ve İstanbul'dan temin ettikleri esrar, 'jameican' diye tabir edilen kimyasal içerikli uyuşturucu madde ve uyuşturucu hapları kente getirerek satan ve uyuşturucu kullanmak için ortam hazırlayan, ayrıca bu yönde çocukları kullanan kişileri yaklaşık üç ay takibe aldı. Takibin ardından Kastamonu merkez, Taşköprü, Devrekani ilçeleri ile İstanbul, Ankara ve Çankırı'da zehir tacirlerine yönelik geçen çarşamba eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 306 gram toz esrar, 222 gram kubar esrar, 8 kök hintkeneviri, 4 gram kenevir tohumu, 5 gram tütün ile karıştırılmış esrar, 1 yarısı içilmiş esrarlı sigara, 'çarşaf' diye tabir edilen esrar içiminde kullanılan 6 kağıt, 1 içersinde esrar maddesi içilmiş kül kırıntıları bulunan küllük, 57 gram bonzai, 10.6 gram jameican ve 45 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 19'u, 'uyuşturucu madde satmak, temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.



EP(AY/CK)