Habip ATAM-İSTANBUL,

Sultangazi'de bir polis merkezine düzenlenen saldırıda ölen terörist İbrahim Çuhadar'ın cenazesinde gözaltına alınan ve gözaltında bulundukları sırada işkence gördüklerini söyleyen Grup Yorum solisti Sema Altın ile kemancı Ezgi Dilan Balcı'nın işkence iddiasıyla ilgili emniyet kaynaklarından yalanlama geldi. Emniyet yetkilileri gözaltındakilerin bazılarındaki morluk ve doku zedelenmelerinin müdahale sırasında olduğu veya plastik kelepçeden kaynaklandığını iddia etti.


POLİSLER DE YARALANDI

Yetkililer, cenazenin teslimi sırasında çıkan olayların kimlik kontrolüne karşı direnişten kaynaklandığını da belirterek olaylarda çevik kuvvet polislerinden 11'inin yaralandığını öne sürdü. Vücutlarının değişik yerlerinden yaralanan polislerin doku zedelenmesi ve morluklar nedeniyle rapor aldığı, işkence iddiasındaki şüphelilere ise Adli Tıp'ta yapılan sağlık kontrolünde herhangi bir raporun verilmediği ifade edildi.

Olaylar sırasında gözaltına alınan Grup Yorum solisti Sema Altın’ın aldığı darbelerle bir kulağından duyma yetisi kaybettiğini, kemancı Ezgi Dilan Balcının ise kolunun kırıldığı iddia edilmişti.

Ayrıca basın mensuplarına dağıtılan görüntülerde Grup Yorum üyesi Selma Altın ve Ezgi Dilan Balcı’nın bazı gösterilere katıldığı görülüyor. O görüntülerde Altın’ın canlı bomba İbrahim Çuhadar’la yan yana olduğu bir fotoğraf da yer alıyor.