Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe ve Finans Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Yeşim Kılıç’ın Antalya Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi, ilk olarak Yatağan’daki baba evine getirildi. Cenaze aracı evin önüne ulaştığında gözyaşları sel oldu. Burada genç kızın cenazesi, ambulansa nakledildi. Helallik alınıp, dua edilmesinin ardından Kılıç’ın cenazesi Yenimahalle Camisi’ne götürüldü. Burada ikindi namazının ardından düzenlenen törene Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, CHP’li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Akçal, aslen Kırşehirli olan Kılıç Ailesi’nin yakınları ve genç kızın okul arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Sinir krizi geçiren 38 yaşındaki anne Gül Kılıç cenazeye getirilmedi. 41 yaşındaki Vahit Kılıç’ınkızının kırmızı yazması ile duvağının serildiği tabutu başında uzun süre ağlaması yürekleri dağladı. Genç kızın ağabeyi 22 yaşındaki Yalçın Kılıç ise cenazede güçlükle ayakta durabildi. Kılınan namazın ardından Kılıç’ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Yatağan Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yeşim Kılıç, geçen pazartsi günü kaldığı Yalvaç’taki özel yurttaki Yatağı’nda ölü bulunmuştu. Polisin, kaldığı odada yaptığı aramada çorabının içine saklanmış yasak olmasına rağmen satılan ve zayıflamak için kullanılan biber hapı bulunmuştu. Genç kızın, Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ön otopsisinde kalp krizinden öldüğü belirtilirken, detaylı kesin raporun daha sonra açıklanacağı bildirildi.



CY(İÖ/AAA)