Denizli Genç İşadamları Derneği tarafından Dedeman Otel’de 'Türkiye’de Yeni Fırsatlar' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Azizler Holding İcra Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, katıldı. Zapsu, konuşmasına hakkında ortaya atılan iddiaları değerlendirerek başladı. Siyaseti hiçbir zaman aktif ve profesyonelce düşünmediğini, ancak siyasi gelenekten gelmeksizin Ak Parti Kurucular Kurulu Üyeliği ve Başbakan Erdoğan’ın danışmanlığı görevine getirilmesinin ardından gözlerin üzerine çevrildiğini söyleyen Zapsu, “Başta kendi partililerim olmak üzere tüm muhalefet, 'Bu adamın ne işi var burada?' diye baktı. 'PKK’lı' dediler. 'El-Kaide ajanı' dediler. 'CIA ajanı, MOSSAD ajanı' dediler. Sonuçta bir baktım tüm kesimlerdeyim” dedi.

Zapsu, ortaya atılan iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını ve bu nedenle 2007 yılında izin isteyerek Erdoğan’ın danışmanlığından ayrıldığını belirtti. Türkiye’nin son yıllarda sıcak para için güvenli bir liman olduğunu ve kredi notunun her geçen gün arttığını belirten Zapsu, bu nedenle Arap Baharı ve AB ülkelerinde yaşanan krizin Türkiye için önümüzdeki yıllarda da avantaj yaratacağını söyledi.

Zapsu, “Hem Arap ülkelerinde yaşanan dönüşüm güçlü Arap fonlarını, hem de AB ülkelerindeki kriz büyük miktardaki fonları direkt olarak Türkiye’ye yönlendiriyor, yönlendirecek de” diye konuştu.

NÜKLEER SANTRALE MECBURUZ

Nükleer santrallerine geçmişten beri karşı olduğunu, gençlik yıllarında bu konuda yapılan gösterilere bile katıldığını anlatan Zapsu, “Ancak, gelinen noktada Türkiye’nin cari açığının önemli bir bölümünü oluşturması ve artan ihtiyaçları karşılamak için nükleer santrallere mecburuz. Hatta bir, iki, üç değil çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bunun ilk adımı olarak Elbistan’a kurulacak nükleer santralin yapımına kısa sürede çıkılacak. Orada ihale de yapılabilir ama şu an gündemde Kore veya Japonya ile ortak bir yatırım da söz konusu” dedi.

Toplantının ardından işadamlarının sorularını yanıtlayan Zapsu, Suriye’de Beşar Esat’ın babasının yakın çevresinden kurtulamaması nedeniyle sürekli olarak yanlış kararlar aldığını söyledi. Zapsu, “Türkiye bu kritik süreçte nerede durması gerektiğini çok iyi bilmeli. Bu yıl Suriye’de yönetim değişikliği olacak. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. Suriye, bizim için iyi bir pazar olacak” dedi.

Zapsu’ya Dedeman Otel’deki iş dünyası buluşmasının ardından DEGİAD tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Plaketi DEGİAD yönetimi adına Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Denizli İhracaatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Valisi Abdülkadir Demir birlikte verdi. 



FI,RÇ (İÖ/RT)