İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda simit satan 3 çocuk babası Hayati Yılmaz’ın tezgahına dün Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıtalar yasak yerde satış yaptığı için el koydu. Bu sabah simit sattığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerinde başka birinin simit sattığını gören Yılmaz, sinirlenerek bir bidon benzinle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne gitti. Benzini kafasından aşağıya boşaltarak simit tezgahını geri isteyen Yılmaz’ı gören zabıtalar, geri çekildi. Yaklaşık 10 dakika süren ikna çalışmaları sonucunda yerini ve tezgahını geri alacağı söylenen Hayati Yılmaz, elindeki çakmağı bıraktı. Yılmaz, belediyeye çağrılan polisler tarafından gözaltına alındı.

Yılmaz, zabıtanın tezgahını zorla aldığını ileri sürdü. Yılmaz, "Böyle şey olur mu? Zorla simit tezgahımı alıp beni yerde sürüklediler. Madem orada simit satmak yasak. Bugün yerimde başka biri simit satıyordu. Onu niye kaldırmıyorlar. Ben sabahın erken saatinde kalkıp tezgahımla yollara düşüyorum. Tek derdim çocuklarımın geçimini sağlamak" diye konuştu.

Polis tarafından gözaltına alınan Hayati Yılmaz, karakola getirilip ifadesi alındıktan sonra Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.



HÇ(İS/BT)