İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kasım 2010'da aralarında adliyede görevli zabıt katibi Zeki Y. ile Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli memur Erbil D.'nin de bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden Zeki Y. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıklar hakkında, 'Rüşvet almak ve vermek', 'Zimmete para geçirmek', 'Yetkili olmadığı halde bir iş için yarar sağlamak' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Zeki Y. hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar katılmadı.

Savcılığın, rüşvet suçundan cezalandırılmasını istediği Zeki Y.'nin eylemlerinin 'Görevi kötüye kullanmak' suçuna girdiği kanaatine varan mahkeme, sanığın bu suçtan 1.5 yıl, zimmet suçundan 5 yıl 4 ay, yarar sağlama suçundan da 7 yıl olmak üzere toplam 13 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Erbil D. ise zimmetine para geçirmek ve resmi belgede sahtecilik suçlarından toplam 8 yıl 6 ay 21 gün hapis cezasına çarptırılarak hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diğer sanıkların ise beraatlerine karar verildi.



GG(EE/BT)