Engin Sözkesen, 24 yıl önce Denizlili işadamı Ali İhsan Sözkesen ile İzmir’de tanıştı ve evlendi. Ali İhsan Sözkesen, iki yıl önce yakalandığı kanser hastalığından yaşamını yitirdi. İki çocuk annesi Engin Sözkesen, ölen eşinin sahibi olduğu Fersöz Ferforje Şirketi'nin başına geçti.

Evlenmeden önce Türkiye Yüzme Federasyonu’na bağlı yüzme hakemliği yaptığını belirten Engin Sözkesen, "Eşimi kaybettikten sonra her sabah işyerini açtım. Önce işçilerden kaynak yapmayı öğrendim. Daha sonra demire şekil verme, kalıp çıkarma gibi işleri öğrendim. Hayata adeta demirle tutundum. İşlerim de gayet iyi. Başarılı bir iş kadını olduğumu düşünüyorum" dedi.

OJELİ TIRNAKLARLA İŞİN BAŞINA GEÇTİ

Engin Sözkesen, ilk zamanlar demir işinin soğuk, sert ve erkek işi olduğunu düşündüğünü, ancak işin başına geçtikten sonra ojeli tırnaklarıyla bunu başardığını söyledi. Engin Sözkesen, işini sevdiğini belirterek şunları söyledi:

"Çizdiğim desenlerle ferforjeye hayat veriyorum. Demir, ateş ve çekicin dostluğunu çok sevdim. Osmanlı motiflerini demirin soğuk yüzüne işleyerek sanat eseri haline getiriyorum. Ferforjeyi bu duruma getirdiğimden dolayı mutluyum. Bu farkımızı diğer sektörlerde de hissettirmek isterim. Kadınların her işte başarılı olacağına inanıyorum. Hemen hemen Türkiye’nin her yerindeki ferforjelere kadın imzası attım. Daha çok sahillerdeki ev ve işyerlerinden sipariş alıyoruz. Ancak Denizli’de çok önemli referanslarımız var. Anafartalar Pazarı, Fatih Pazarı, Hasan Gönüllü Pazarı, parklar, oteller ve birçok önemli yerlere güzel işler yaptık. Bahçe giriş kapıları, balkon korkulukları, cam korkulukları, dekoratif parçalar, duvar korkulukları, pergeller ve sipariş üzerine her desen, her şekil ve model yapabiliyorum." 



FI(AÖ/CK)