Boşandığı eşiyle 1993'te yaşadığı problemler nedeniyle bunalıma girip av tüfeğiyle intihara teşebbüs eden ve bu olayın ardından yüzü parçalanan 3 çocuk annesi Ergen, bugüne kadar 60 ameliyat geçirdi. Maskeyle dolaşan Ergen, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatından sonra hastaneye başvurarak kayıt yaptırdı. Nakil için uygun donör bekleyen Ergen, umudunu kaybetmediğini ve heyecanla beklediğini söyledi. Antalya'ya tetkiklerini yenilemek ve psikolojik durumunun kontrolü için geldiğini söyleyen Ergen, yüz nakli gerçekleştirilen 20 yaşındaki Uğur Acar ve 35 yaşındaki Turan Çolak'ın sağlık haberlerini aldıkça çok mutlu olduğunu söyledi.

Sezgin Ergen, "Umudumu yitirmeden yıllar geçse de bekleyeceğim. Fakat şunu iyi biliyorum, bağışçı bulunursa şartlar da uygun gelişirse ilk sırada yer alıyorum. O nedenle periyodik aralıklarla Akdeniz Üniversitesi'ne gelip test ve tetkiklerimi güncelliyorum" dedi.

'KENDİMİ HER AN HAZIR HİSSEDİYORUM'

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın kendisini tetkiklerini yenilemek için çağırdığını söyleyen Ergen, şunları söyledi:

“Antalya'da bulunduğum süre içinde tüm kan değerlerim yeniden incelendi. Her an yüz nakli için hazır olup olmadığım psikologlar tarafından da inceleniyor. Ben kendimi her an hazır hissediyorum fakat önemli olan tıbbi bulgulardır. Yüz nakli için sabırla bekliyorum. Doktorum hastanede bir süre kalmamı istedi. Bu kararı bile beni heyecanlandırdı. Bir süre hastanede yatmam gerekiyormuş. Bu sırada çıkacak bağış yüz benim için gerçek bayram olacak. Kasım ayının ilk haftası organ bağış haftası. Dualarım bugünlerde çıkacak bağışın bana uygun olması. Tüm organ bekleyenlerin duygularını çok iyi anlıyorum. O nedenle herkesi organ bağışına davet ediyorum."

'MASKEDEN KURTULMAK İSTİYORUM'

Herkes gibi yaşamak istediğini ve sokakta gezerken insanların garip bakışlarıyla karşılaşmak istemediğini söyleyen Sezgin Ergen, "Maskeden ve üzerimdeki meraklı bakışlardan kurtulmak istiyorum. Lokantaya gittiğimde rahat sipariş vermek ve bakışlardan saklanmadan yemek istiyorum. Artık son ameliyat için kendimi hazır hissediyorum" dedi.



EA(SU/COŞ)