Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda dün akşam yapılan 2012-2013 akademik yılı açılışı törenine Vali Mehmet Tekinarslan, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, kamu kurumlarının müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
Son yıllarda her şehirde üniversite açılmasından sonra 'Neden bu kadar üniversite açıyorsunuz?' sorusu ile karşılaştıklarını söyleyen YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış, "Bu üniversiteler için 'Hoca mı var?' diyorlar. Biz endişe etmiyoruz. Hoca da, altyap ıda, öğrenci de var. Düşünebiliyor musunuz, bir üniversitenin öğrenci sayısı, 4 yılda 10 kat artıyor. Kampüs alanı yine aynı oranda büyüyor. Bu işler ancak yürürsek olabilecek işlerdir. Biz kendimizi nasıl görürsek görelim dünya değişiyor. Değişim karşısında sizin de değişmeniz gerekir. Değişme bozulma daha iyiye gitme yönünde de olabilir. Bu değişim içinde biz de YÖK'ün yeniden yapılandırılması konusundaki yasa tasarının taslak metnini pazartesi günü kamuoyuyla paylaşacağız. Bunu değerlendirmenizi, düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Gelen ve dikkate alınması gereken talepler, kasım ayı itibariyle metne eklenecek. Bunun için sadece YÖK'e yazmanızı değil, görüşlerinizi medya üzerinden veya mektup yazarak da bize ulaştırın. Bu yasa bize rağmen size rağmen çıkabilir. Ama bu yasa üzerinde görüşlerimizi belirtme konusunda kimse size engel olamaz" diye konuştu.
Vali Mehmet Tekinarslan da bugüne kadar tarım ve hayvancılık şehri olarak bilinen Ağrı'nın üniversite sayesinde bilim şehri hüviyetine büründüğüne bildirdi. YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. Şaban Çalış, 'Dış Politika Nedir' konulu ilk dersi verdi.


SA(KS/AK)