Antalya'da dün gece geç saatlerde başlayan gök gürültülü sağanak yağış sırasında kentin değişik noktalarına onlarca yıldırım düştü. Saat 02.00 sıralarında, Varsak semtinde Murat Koca'ya ait, büyük çoğunluğu yemeklik yağlardan oluşan gıda firmasının deposunda da yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Çevrede oturanların itfaiyeyi araması sonucunda Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 12 itfaiye aracı ile 35 personel yangına müdahale etti. Yemeklik yağlar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için itfaiye ekipleri, yaklaşık 5 saat boyunca aralıksız mücadele etti. Yangın 5 saat sonunda kontrol altına alınırken, işyerinde 2 milyon lirayı aşkın maddi zarar oluştu.

Yangını haber alır almaz olay yerine gelen işyeri sahibi Murat Koca ise işyerinin sigortalı olduğunu söyledi. Koca, "Gece yarısı depo bekçisi beni aradı, yıldırım düşmesi sonucu deponun yandığını söyledi. Yapacak bir şeyim yok hepsi kül oldu. Çok üzgünüm" dedi.

TRAFO DA PATLADI

Diğer yandan itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında deponun karşısında bulunan elektrik trafosu da büyük bir gürültü ile patladı. Yangını izleyen meraklı vatandaşların da büyük korku ile etrafa kaçıştığı patlamanın ardından itfaiye ekipleri trafoda çıkan yangına da müdahale etti. Söndürme tüpü ile sonuç alınamayınca kepçe ile elektrik kabloları kopartılarak elektrik trafosundaki yangın da söndürüldü. Polis ekipleri her iki olaya ilişkin de soruşturma başlattı.