YGS ve LYS şampiyonu Abdullah Coşkun'un, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde çalışan inşaat mühendisi ağabeyi Ahmet Coşkun, Abdullah'ın küçük yaştan itibaren zeki bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. 4'ü kız 7 kardeş olduklarını belirten Ahmet Coşkun, şunları söyledi:

''4 kız kardeşim ev hanımı, Abdullah'dan 17 yaş büyük olan erkek kardeşim de bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Abdullah, anne ve babamla birlikte kalıyor. Çok zeki bir çocuktu. Hep sınıf birincisi oldu. OKS'de Türkiye birincisi oldu. Birinciliği nedeniyle de Merve Eğitim Kurumları burs verdi. Böylelikle özel liseye ve dershaneye ücretsiz olarak gitti.''

ÖZEL ODASI, MASASI VE İNTERNETİ OLMADI

Abdullah Coşkun'un diğer arkadaşları gibi evde özel bir odası ve masasının bulunmadığını ifade eden Ahmet Coşkun, ''Babam kamyon şoförüydü. Şu an rahatsızlığı nedeniyle evde tedavisini devam ediyor. Ekonomik olarak orta halli bir aileyiz. O  yüzden de Abdullah, özel bir odası ve çalışma masası olmadı. Yeri geldi, yerde minderlerin, kilimlerin üzerine uzanarak dersini çalıştı. YGS sonuçları açıklanana kadar evinde interneti de olmadı. İnternetin, ders çalışmasını engelleyeceğini düşünüp, abone olmamıştı. YGS'den sonra 3 aylık internete abonelik yaptırdı. Hırslı ve azimliydi. Ailecek, onun iyi başarılar elde edeceğini tahmin ediyorduk ve öylede oldu'' diye konuştu.



MKY(İA/AAA)