Aspendos Gladyatör Okulu önü, Roma dönemine benzetilmeye çalışıldı. Ateşten yürüyüş yolunun yapıldığı heykellerle süslenen yoldan geçen davetliler, arenaya girdi. Gladyatörlerin gösterisi öncesi pazar alanı olarak adlandırılan bölümde temsili 'Köle Satışı' yapıldı. Sıraya geçen köle kadınlar, zenginlere açık arttırma ile satıldı. Ateş gösterisinin yapıldığı etkinlikler, arenanın gladyatörlere açılmasıyla başladı. 12 gladyatör, birebir hazırlanmış kostümleri ve silahları ile arenaya çıktı. İsimleriyle tanıtılan gladyatörler eşleştikten sonra dövüştü. Birbirlerine vuruyormuş gibi yapan gladyatörler, çıkardıkları seslerle izleyenleri şaşkına çevirdi. Bağırmaların ve çığlıkların eksik olmadığı arena da bir taraf kazanırken bir taraf kaybetti. İlk gösteriye ilginin düşük olması, organizatörleri üzdü. Gelecek programa daha iyi hazırlanacaklarını kaydeden organizatörler, turistlerin şova ilgi göstermesini umduklarını belirtti.

El yapımı giysiler ve savaş aletlerinin kullanıldığı gösteriler için alanda Roma dönemi mimarisi örnek alınarak 800 kişilik izleme alanı ve Roma pazarı oluşturulduğunu belirten Aspendos Gladyatör Okulu Konsept Danışmanı Mehmet Bıcıoğlu, tesisin tamamlandığını ve Roma döneminde gerçekleştirilen gladyatör dövüşlerinin ilk kez canlandırıldığı belirtti. Bölge turizmi için alternatif bir eğlence tarzı getireceklerini belirten Bıcıoğlu, "Gösterilerde yer alan aksesuarların Roma dönemiyle birebir tasarlandı. Gösterileri izlemek üzere gelen seyircilerin alanda kurulu Roma pazarından otantik ürünleri satın alabilecek temsili köle satışını izleyebilecekler" dedi.

Gösterileri beş yıldır tasarladıklarını kaydeden Bıcıoğlu, "Yaptığımız organizasyonun dünyada eşi benzeri yok. 12'si gladyatör 60 kişilik profesyonel bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız gösterilerle Roma'nın gladyatörlerini Anadolu topraklarında yeniden canlandırıyoruz" diye konuştu. Gladyatörlerin şovları sırasında gösteriye dansçı kızlar da katıldı. Gladyatör savaşları Salı ve Cumartesi akşamları yapılacak.

İL (SU/SSA)