Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, saldırının ardından Adapazarı'na gelerek yaralıları ziyaret etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte hastaneye gelen Mehmet Atalay, yaralanan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın polis eşi İlkay Bolat'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Atalay, "Arkadaşlarımız rutin denetimi gerçekleştirirken olay yaşanmış. Dün de denetim vardı. Bu olayda sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybettik. Biz Sakarya'ya yakın diye şube açmıstık. Üzgünüz" dedi.

GAZETECİLER FEDERASYONU: MASUM BİR İNSANIN KATİLİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Sakarya Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uymaz'ın denetime gelen Basın İlan Kurumu denetçilerine ateş açmasını kınarken, "Saldırıyı gerçekleştiren Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uymaz'ın gazete sahibi olmanın dışında gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Adnan Uymaz, masum insanın, bir görev şehidinin katilidir" diye konuştu. Gazetecinin hiçbir zaman silaha sarılmayacağını ifade eden Sertel açıklamasında şunları söyledi;

"Gazeteci eğer bir haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar. Üyesi olduğum Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda da sık sık dile getirildiği üzere, özellikle bazı bölgelerde, bazı şehirlerde bu meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayanların ‘ticari çıkar’ kaygısıyla gazete kurmaları, tehdit, şantaj dolu haberlerle meslek etiğinden uzak hareket etmeleri, bu mesleğe çok ciddi zarar vermektedir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak aramızda bu yolu, yöntemi izleyenlerin hiçbir zaman yeri yoktur."



DHA(BY/COŞ)