Siverek ilçe merkezinde bulunan hastanenin yetersiz kalması üzerine, yapımına geçen yıl başlanan 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesi kısa süre önce tamamlandı. Siverek-Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresine inşa edilen hastane, 3 Haziran'da kenti ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni ile hizmete açıldı. Hizmet vermeye başlamasının ardından, acil durumlar veya kontrol amaçlı hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar, tabela olmadığı için karayolundan hastaneye nasıl ulaşacaklarını şaşırdı. Herhangi bir uyarı tabelasının bulunmadığı karayolunda, hastaneye giden ara yolu bulunca girmek isteyen sürücüler, bu sırada peşlerinden gelen ve hızlı olan araçlar ile çarpışıyor.

Karayolu üzerine inşa edilen ve hastaneye ulaşımı sağlayan yolun, tabela bulunmadığı için güçlükle fark edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Burada hiçbir uyarı tabelası bulunmuyor. Yoğun trafik akışının bulunduğu yolda hastaneye dönmek isteyince riske gidiyoruz. Karayolundan güçlükle fark ederek hastaneye dönmek isteyen sürücüler ya kaza yapıyor, ya da kaza tehlikesi atlatıyor" dedi.

Hastane yetkilileri de şikayetlere ilişkin sorunun çözümü için, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine resmi yazı ilebaşvurduklarını belirtti.



MS(HK/COŞ)