Kırklareli'de öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, saçak altınlarında beklerken, bazı caddeler ise göle döndü. Trafik akışını da olumsuz etkileyen sağanak yağmur nedeniyle İstasyon Mahallesi Öztürk Bulvarı sular altında kaldı. Rögar kapaklarının tıkanması sonucu oluşan su birikintileri, Kırklareli Belediyesi ekipleri tarafından dalgıç pompalarıyla tahliye etmeye çalışıldı.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yarım saat içerisinde metrekareye 24.2 kilogram yağış düştüğünü ve yağışların yarın sabahtan itibaren yine etkili olacağını açıkladı.

ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Öte yandan Kırklareli merkeze bağlı Ürünlü Köyü’nde evlerinin bahçesindeki traktörün üzerinde oturan 16 yaşındaki Mehmet Dağtekin’in üzerine yıldırım düştü. Gürültü üzerine bahçeye çıkan Dağtekin’in yakınları hemen 112'ye haber verdi. İlk müdahalesi evlerinin bahçesinde yapılan Dağtekin, daha sonra ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

DOKTORLAR HAYATA DÖNDÜRDÜ

Acil servise getirildiğinde kalbi duran Mehmet Dağtekin, doktorların yaptığı kalp masajı sayesinde hayata döndürüldü ve yoğun bakım ünitesine alındı. Durumu ağır olan ve yaşam savaşı veren Mehmet Dağtekin’in yakınları da Kırklareli Devlet Hastanesi'ne akın etti.



AÜÜ(LK/SS)