Merkez Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi Yıldırım Caddesi İzmir yönünde cumartesi akşamı yol verme tartışması sonrası çıkan kavgada Haşim Savaş (56) ve üniversiteye giden küçük oğlu Batuhan Savaş'ı (21) sopalarla dövdükten sonra bıçaklayarak ağır yaralayan, Ziraat Mühendisi olan ve bir bankada çalışan diğer oğlu Ferhat Savaş'ı da (29) öldürdüğü öne sürülen Abdullah Morkoç (25) kardeşi Kadir Morkoç (23) ile daha sonra arkadaşının evinde yakalanan Mustafa Çapkın (25) tutuklandı.

Morkoç kardeşler ve Çapkın'ın ayrı ayrı verdiği ifadede, "Ben öldürüp yaraladım" dediği belirtildi.

İfadesinin ardından askerden izine geldiği için inzibata teslim edilen Abdullah Morkoç ile Kadir Morkoç ve Mustafa Çapkın, 'Adam öldürmek' ve 'Adam yaralamak' suçlarından çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

BABANIN HABERİ YOK

Ferhat Savaş'ın öldürüldüğü olayda ağır yaralanan Haşim Savaş ve Batuhan Savaş'ın sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi. Özel bir hastanede iki ameliyat geçiren Haşim Savaş'a oğlunun ölüm haberi ise söylenemedi. Olayı öğrenmemesi için gazete okumasına izin verilmeyen Haşim Savaş'ın odasındaki televizyon da alındı. Acı haberin, Haşim Savaş'a sağlık durumunun biraz daha iyiye gitmesi halinde psikologların kontrolünde söyleneceği kaydedildi.



HT(FK/COŞ)