Ankara’da lise öğrenimini sürdürürken kalp rahatsızlığı başlayan ve Ege Üniversitesi Hastanesi’nde takılan yapay kalple yaşama tutunan Ömer Soylu’nun ailesinin yüzü, 18 aylık bekleyişin ardından güldü. Dört gün önce kazada yaralanıp, kafa travması geçiren ve Çanakkale Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp, beyin ölümü gerçekleşen Alper Acar’ın babası Şaban Acar, oğlunun organlarını bağışladı.

Çanakkale’den dün sabaha karşı getirilen kalp, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda saat 10.00'da yapılan operasyonla Ömer Soylu'ya nakledildi, ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi. Soylu’nun ailesi, oğullarının eski sağlığına kavuşacak olmasının sevincini yaşarken, Çanakkale’deki acılı aileyle görüşmek istediklerini, onlara minnettar olduklarını dile getirdi.

Ömer Soylu, akşam üstü saatlerinde kendine gelirken, hastane önünde DHA’nın sorularını yanıtlayan anne Hatice Soylu, Ankara’da her şeyi geride bırakarak oğlunun sağlığı için İzmir’e yerleştiklerini belirterek, mutlu haberi dün akşam üstü aldıklarını söyledi. Hatice Soylu, "Çok şükür çocuğumun bağış nakli geldi. Kalp Damar Cerrahisi’ndeki doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun. Eli öpülesi insanlar" dedi.

'BUNDAN SONRA OKUYACAK, HAYALLERİNE KAVUŞACAK'

Konuşmasında sık sık bağışçı aileye ve organ bağışının önemine dikkat çeken Soylu, "Bağış yapan aileye de çok teşekkür ediyorum. Vefat eden çocuk 19 yaşındaymış. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Diyecek bir şey bulamıyoruz. Çok büyük bir mutluluk, çok büyük bir hüzün. Allah anne babasına sabır versin. Organ bağışını babası karar almış. Çok güzel bir karar almış. 17 yaşında oğlum. 18 aydır bu çileyi çekiyoruz. Gerçekten çok zor bir dönem. Ömer de çok zor şartlar altındaydı. 17 yaşındaki gencin hayalleri yıkılıyor, önüne bakamıyor, geleceği düşünemiyor. İnşallah bundan sonra okuyacak, hayallerine kavuşacak, koşacak, gezecek, makineye bağlı olmadan yaşayacak" diye konuştu.

Baba Levent Soylu da mutluluğunu dile getirirken, diğer oğlu Emir ise "Ağabeyim hastaneden çıkar çıkmaz onunla Galatasaray maçına gitmek, gezmek, eğlenmek istiyorum" dedi.



BT(İÖ/CK)