Yalvaç Kaymakamlığı'nın girişimiyle açılan kursa 108 kadının başvurdu, ancak koşullara uygun 41'i kabul edildi. Kursiyerler arasında, Van depreminden sonra ilçeki kamu misafirhanelerine yerleştirilen depremzedelerin de bulunması dikkat çekti. Kursta, haftada 4 gün 32 saat uygulamalı eğitim verilecek. Kefen sarılması, cenazenin yıkanışı ile ilgili tüm detayların uygulamalı anlatıldığı kursta başarılı olanlar, cenaze yıkayıcısı olarak görev yapabilecek.

UYGULAMALI EĞİTİM

Kurs hakkında bilgi veren eğitmen Tuğba Yoğurtçu, teorik eğitimin ardından kursiyerlere uygulamalı eğitim verildiğini anlattı. Cenaze yıkama işleminin dini kurallara uygun ve cenazeyi incitmeyecek şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Yoğurtçu, "Nasıl ki bir çocuk dünyaya geldiğinde aile olarak ona karşı tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyorsak, ölünce de son görevimizi aynı duyarlılıkla yapmalıyız. Cenazelerimizi son yolculuğuna en iyi şekilde uğurlamalıyız" diye konuştu.

KÖYLERDE DE AÇILACAK

İlçede cenaze yıkamasını bilen kadın sayısının çok az olduğunu ve  kursun ihtiyaçtan açıldığını kaydeden Tuğba Yoğurtçu, önümüzdeki günlerde Tokmacık, Kuyucak beldeleri ile Koruyaka ve Çamharman köylerinde de aynı kursun açılacağını söyledi. 26 Şubat'ta sona erecek kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek ve bu kişiler cenaze yıkayıcısı olarak görev yapabilecek.



HA(HA/COŞ)