Yalova'da Valilik ve Belediye tarafından Cumhuriyet'in 89’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Büyük Bayrak Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık on bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yalova Atatürk Stadyumu önünden başlayan yürüyüş Fatih, Mimar Sinan ve İstanbul caddeleri güzergâhında devam etti. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin pencere ve balkonlarından alkışlarla destek verdi. Yalova sokak ve caddeleri de bayraklarla donatıldı. 

Belediye Başkanı Yakup Koçal da yaptığı konuşmada vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Bugün Cumhuriyet'in 89’uncu yıldönümünü coşkuyla kutluyor, başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Yalova, Atatürk'ün 'Benim kentim' dediği bir kenttir. Daha birçok anısının olduğu bir kenttir Yalova. Bugün bir kez daha bu millete yakışanı yaparak sokaklara akın eden, Cumhuriyeti unutmayan Yalovalılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşlar yürüyüş sonrasında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Daha sonra da havai fişek gösterileri yapıldı. Yürüyüş olayssız sona erdi.

Ömür ÇİÇEK/YALOVA,



FK(SS)