Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89’uncu yılı kutlamaları Yalova Valiliği’nde tebriklerin kabulü ile başladı. Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kıdemli Albay Meftun Dırman, Ak Parti Yalova Milletvekilli Temel Coşkun ve Yalova Belediye Başkanı Bağımsız Yakup Koçal, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Protokolün Yalovalıların bayramını kutlamasıyla başlayan programda İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Yalovalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Vali Esengül Civelek, "Bugün Büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde 29 Ekim 1923’te ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ esasına dayalı olarak ilan edilen Cumhuriyetimizin 89’uncu yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Civelek, Büyük Önder'in "Türk Ulusu’nun yapısına ve yaradılışına en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir" ifadesinde belirtildiği gibi Cumhuriyetin birey olma, ulus olma ve dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırdığını söyledi.

Cumhuriyetin ilanı ile büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirten Vali Civelek, "Son yıllarda da her alanda büyük dönüşümler yaşanmakta ve ülkemiz hızlı bir gelişme ivmesi kazanmaktadır. Türkiye’nin Cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023 yılında önde gelen ilkler arasında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi, kişi başına 20 bin doların üzerinde bir milli geliri ve aynı zamanda da 500 milyarlık ihracatı, bu süreç içinde de yüzde 7 gibi bir büyüme hedefi olduğunu sizlere aktarmak isterim. Bu hedeflere ulaşacak, bu hedefleri gerçekleştirecek gücümüz de inancımız da vardır. Türkiye saygın ve güçlü bir ülkedir. Bizlere ve gelecek olan nesillere düşen en önemli görev ise Cumhuriyetin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi sonsuza dek yaşatılmasıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Yalova Bahçelievler Ortaokulu öğrencisi İrem Timurtaş ve Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Özgür Nahçı şiir okudu. Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği ekibi de halk oyunları gösterilerinde bulundu. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ise törene katılanlara çam fidanı dağıtıldı.

ÖĞRENCİ BAYILDI

Tören esnasında Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zehranur Albayrak baygınlık geçirdi. Bayılan öğrenciye ilk müdahaleyi tören alanındaki 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da öğrenci ile yakından ilgilenerek başından ayrılmadı. Albayrak’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



ÖÇ(FK/CK)