23 Nisan nedeniyle Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı bağımsız Yakup Koçal’ın makamına da çocuklar oturdu.

Törende konuşan Vali Civelek çocukların önemini vurgulayarak, "Dünya çocukları arasında en şanslı olanlar bizim çocuklarımız. Çocuklarımızı geleceğe umutla bakabileceğimiz şekilde yetiştirmenin onurunu, gururunu yaşıyoruz" dedi.

KIZ VALİ KIZLARI SORDU 

Kadınların eğitimi konusunda hassasiyeti ile bilinen ve Türkiye’nin tek kadın valisi Esengül Civelek'in makamına oturan Yalova İsmetpaşa Mazlum Palabıyık İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Aslan "Kız öğrenciler için ne yapıyorsunuz?" oldu. Hilal’in sorusunu Vali Civelek gülümseyerek karşılarken, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman bilgi verdi. Yurtman şunları söyledi:

"Kız çocuklarımıza yönelik uygulamalarımız Türkiye ortalamasının üzerinde. Kız ve erkek öğrenci sayımız birbirine çok yakın. İlimizde kız çocuklarımızın başarılı bir grafiği var. Öte yandan maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuma imkânı bulamayan kızlar da valilik önderliğinde yapılan çalışmalarla tespit ediliyor. Onların da okuma yazma öğrenmeleri için okullara gelmesine destek veriyoruz. Ana- Kız Okuldayız programı da ilimizde hızla devam ediyor. Kız öğrencilerimize yönelik çalışmalarımızı itinayla sürdürüyoruz."

Hazal, Vali Civelek’ten okullarına çok amaçlı salon yapılmasını da istedi.

ÇOCUK BAŞKAN BİSİKLET YOLU VE PARK İSTEDİ

Yalova Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Metehan Şahin de Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın makam koltuğuna oturdu. Yeni başkan Metehan’ın taleplerini Koçal dinledi. Çocuklara yönelik güvenli bisiklet yolları projesini duyduğunu ve okul çevresindeki uygulama süreciyle ilgili bilgi talep eden minik Metehan, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Nuray Tozlu’yu telefona bağlattı. Tozlu’dan çalışmalar hakkında bilgi alan çocuk Başkan Şahin’in bir sonraki isteği okul çevresine park talebinde bulunmak oldu. Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Tülin Kuleli ile telefonda görüşen Metehan, park alanı için istekte bulundu.

Ziyaret nedeniyle öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eden Başkan Yüakup Koçal, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.



SG(FK/COŞ)