Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan'dan Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye giriş yapan plakası açıklanmayan Bulgar plakalı bir otomobilde kaçak rakı bulunduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen KOM şubesi ekipleri, otomobili gizlice takibe aldı. Otomobil Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Yeni Mahalledeki bir depoya girince ekipler baskın yaptı.

Otomobilde arama yapan polis ekipleri, bagaj kısmından rakı kokusu gelince buraya yöneldi. Bagaj paspasını kaldıran ekipler, burada kaçakçılık için deposu büyütülen ve bagaj kısmından kapak açılan yakıt deposunun içinde rakı olduğunu belirledi. Ekipler, turistik yerlere dağıtılacağını belirlediği kaçak rakıyı, otomobilin bagajında bulunan özel düzenek sayesinde boş bidonlara boşalttı. Yakıt deposundan çıkan 90 litre rakı ile daha önce başka bir otomobilin yakıt deposundan yurda sokulan ve 6 ayrı bidona doldurulan 180 litre rakı olmak üzere toplam 270 litre kaçak rakıya el konuldu. 

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Bulgar uyruklu A.M.M. ve T.S.G. ile Türk uyruklu E.A. adlı şüpheliler, ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.



FK(LK/AAA)