Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çalışmak üzere Kırıkkale'ye gelen işçilerden Erzurum doğumlu 4 çocuk babası demirci ve kalıp ustası İsmail Eruzun, ilgili müteahhit firmadan ücretlerinin aylardır ödenmediği gerekçesiyle, 80 işçi olarak işi durdurma kararı aldıklarını söyledi. Firma yetkililerinin kendilerini sürekli oyaladığını öne süren Eruzun, çıktığı vincin üzerinden ikna çalışmalarına rağmen inmek istemedi.

Kırıkkale Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, olay yerine gelerek işçilerle yaptığı toplantıda, "Sizler taşeron işçilersiniz, haklı olarak işi durdurdunuz. Bu konuda Özel İdare olarak gereken işlem firma yetkililerine yapılacaktır. Bir aksilik olmazsa Pazartesi öğlene kadar firmanın hak edişini önleyeceğiz ve sizler de maaşlarınızı alacaksınız" diye söz verdi. İşçiler ise kimseye güvenceleri kalmadığını dile getirdiler.

Saat 13.00'de vincin üzerine çıkan işçi İsmail Eruzun, saat 17.00'ye kadar eylemini devam etti. İkna çabaların ardından indirilen Eruzun, ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Eylem süresince Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet, yıldırım ekipleri, belediye itfaiyesi ve 112 acil servis ekipleri hazır bekletildi.

Ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle firmayı suçlayan işçiler, "Bizler firmaya güvenip, evimizi yuvamızı bırakarak ekmek parası için buraya geldik. Ancak firmadan 2-6 ay arasında maaşını alamayan arkadaşlarımız var. Bizim halimiz ne olacak? Para gönderemediğimiz çoluk çocuğumuzun yüzüne de bakamaz duruma geldik" dediler.



EG (AY/AAA)