27 Haziran günü Pazarkule Sınır Kapısı’nı kullanarak Balkan turuna çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle birlikte Yunanistan'a geçiş yapan MHP Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Aslanoğlu, Bahçeli’nin Batı Trakya’daki ziyaretinin ardından yılın belirli zamanlarında yaşadığı Bursa’ya gitmek için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Ahmet Koç, MHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Tümenoğlu ile Türkiye'ye dönmek üzere Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'na geldi. Sınır kapısındaki görevli polisler, Aslanoğlu'nun 2002 yılında Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığını belirterek pasaportuna el koydu. Yaklaşık 24 saat boyunca bekletilen Aslanoğlu'na, daha sonra bilgilerin karıştı denilerek pasaportu iade edilip, Türkiye'ye geçişine izin verildi. Kastanies Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak istemeyen Aslanoğlu, Yunansitan tarafındaki Kipi Sınır Kapısı üzerinden İpsala Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye giriş yaptı.

Yaklaşık 24 saat kendisini sınır kapısında bekleten Yunan görevliler hakkında dava açacağını belirten Mehmet Aslanoğlu, “Ben 27 Haziran'da Yunanistan'a girerken Yunan vatandaşıydım. Daha sonra 28 Haziran'da Yunanistan'dan çıkış yaparken Yunan vatandaşı değildim. Sonra 29 Haziran'da Türkiye'ye girerken tekrar Yunan vatandaşı oldum. Nasıl oldu anlayamadım. Pasaportuma el konulduktan sonra uzun süre bana bilgi verilmedi. Ancak 24 saat sonra özürle birlikte ‘yanlışlık oldu’ diyerek pasaportumu iade ettiler" dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder’de ise olayı kınadıklarını belirterek, “Yunanistan’da siyasi ırkçılıktan sonra hukuki ırkçılık da hortladı” dedi.



ÜY (LK/RT)