Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, depremin ardından Didim'e gelenlerin sayısının kısa sürede bine ulaştığını hatırlatarak, depremzedeleri yaklaşık dokuz ay ağırladıklarını söyledi. Depremzedelerin Didim'de bulundukları süre içerisinde barınma, yiyecek, giyecek, kırtasiye ve hasta bakım hizmetleri başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Kaymakam Emiroğlu, Afet Acil Genel Müdürlüğü tarafından bu ihtiyaçlar için 1 milyon 843 bin 310 lira, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından da 372 bin 235 lira olmak üzere toplam da 2 milyon 215 bin 545 lira harcandığını kaydetti.

Devletin Van depremini yaşayan vatandaşlar için tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, "Biz de bu seferberlik içerisinde Didim olarak yer almaktan mutluyuz. Depremzedeler ilçemizden mutlu ayrıldılar. Ayrılırken helallik isteyenler oldu. Gerek mülki ve yerel idare gerekse Didim halkının gösterdiği güleryüz ve hassasiyet, depremzedelere yaşadıkları travmaları unutturdu" dedi. Emiroğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Toplum Sağlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı ayrıca teşekkür etti.

DUYGULANDIRAN MEKTUP

Depremzedeler arasında yer alan, ilçeden son ayrılanlardan, yüksek lisans öğrencisi Erdal Polat'ın giderken Kaymakamlık makamına bıraktığı mektubun, Didim'in gösterdiği ev sahipliğini en güzel şekilde özetlediğini dile getiren Emiroğlu, "Bu gencimizin bıraktığı mektup beni çok duygulandırdı. İlçemize gelen insanları böyle düşüncelerle uğurlamayı başardıysak ne mutlu bizlere" diye konuştu.

'VAN'IN NÜFUSU 75 MİLYON'

Erdal Polat'ın Kaymakamlığa bıraktığı mektubu şöyle:

"Önce 7.2, sonra 5.6 ve buraya gelene kadar 6 bin artçı deprem ve bizden sonra devam eden artçılar. 7.2 sadece Van'da değil yüreğimizin derinliklerinde de yarıklara neden oldu. Öncesinde, mutlu bir hayat, ükeme hizmet edeceğim diye içimde bir şevk. Umutla bakan gözler, heyecanla çarpan bir kalp. 'Umutsuzluk semtine gitme ümitler vardır' diyen bir ecdada sahip olmanın güveni. Ve sonra 7.2. Her şeyin ama her şeyin bittiğini, yok olduğunu düşündüğünüz o 29 saniye. Çaresizliğin en çok hissedildiği, bir şey yapamama ıztırabının sizi sarıp sarmaladığı o 29 saniye. Yalnızlık, 'Sigara külü kadar yalnızlık', 'Allah'a mahsus olan yalnızlık', his dünyasının iflas edeceği bir yalnızlık. Ve sonra, ülkem, ülkemin güzel insanları. Ülkemin batısının doğuya akın ettiği, kuzeyinin güneyiyle yarış içinde olduğu yalnızlık günleri. Sahipsiz olmadığımızı gösteren bir devlet. Sadece yalnızlığını değil, yastığını, battaniyesini, en önemlisi yüreğindeki sevgiyi bizimle paylaşan bir halk. Ve şimdi buradan ayrılmanın hüznü. Bu güzel insanlardan bize her türlü desteği veren sizlerden, Van'ın nüfusunun 1 milyon değil, 75 milyon olduğunu gösteren sizlerden ayrılma vakti. Artık daha umutla bakıyorum geleceğe. Ülkeme hizmet etmek için daha şevkliyim. Daha çok seviyorum ülkemi ve ülkemin güzel insanlarını. Her şey için keşekkürler Didim. Her şey için teşekkürler."



BY(AÖ/CK)