Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da Eğitim-Sen Şubesi'ne bağlı memurlar bugün iş bırakma eylemi yaptı. KESK'in bulunduğu binanın önünde toplanan grup, davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Faki Teyran Parkı'na kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Aydemir, bugün grev haklarını kullandıklarını 'Grev Hakkınız yok' tehditlerini boşa çıkaran yüzbinlerce kamu emekçisinin bugün tüm Türkiye'de hayatı durma noktasına getirdiği söyledi.

'3+3 İLE ÇOCUK OLMAZ'

Hakkari'de de KESK'e bağlı tüm sendikaların üyeleri sabahın erken saatinden itibaren Bulvar caddesi üzerinde toplanarak greve girdi. Davul zurna eşliğinde halay çeken sendikacılar hükümetin yaptığı memur zammınını caddeyi tek yönlü trafiğe kapatarak halaylarla protesto etti. Memurlara destek için eyleme katılan BDP'li Hakkari Belediye Başkan Vekili Hamdi Taşkın, BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım ve 42 STK Temsilcinin içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, memurlarla birlikte yürüyüşe katılıp müzik eşliğinde halaylı çekti. Eyleme bazı annelerin bebekleriyle katılmaları da dikkat çekti. Güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, memurlar 5 dakikalık oturma eyleminden onra basın açıklaması yaptı. Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen'de basın açıklaması yaptı. 50 kişinin katıldığı basın açıklamasına katılan bir üyenin elindeki '3+3 ile 3 çocuk olmaz sayın başbakan' pankart dikkat çekti.

SİYAH ÇELENK BIRAKMAK İSTEYENLER POLİS ENGELİNE TAKILDI

Bitlis'teki eylemde ise Eğitim-Bir-Sen ve KESK bağlı memurlar, önce Bitlis Eski Sanayi Sitesinde toplandı. Ardından da AK Parti Bitlis İl Binasına yürüyerek siyah çelenk bırakmak istedi. Fakat grup burada polis engeline takıldı. Uzun süren görüşmelerin ardından engellenen Eğitim-Bir-Sen üyeleri buradan Nurullah Eren Caddesine doğru sloganlar atarak yürüdü. Burada basın açıklaması yapan, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Rasim Taşçan, “Bu hükümetin öğretmene verdiği değer maalesef bir milletvekili sekreterinin üçte biri kadardır" dedi.

"AYAKKABILAR HAVADA'

Taşçan, Milli Eğitim Bakanını hedef alarak yaptığı basın açıklamasında öğretmenlik yapmamış birinin Milli Eğitim Bakanı olarak atanmasını eleştirerek, öğretmenleri bir makina gibi gören Bakan Ömer Dinçer’i istifaya davet ettiklerini söyledi. Alkışlı protestolarını sürdüren yaklaşık 150 kişilik kalabalık daha sonra ayakkabılarını havaya kaldırarak, hükümete ayakkabı gösterdi. Ardından da sessizce dağıldı.

Kesk üyeleride Atatürk Mahallesi Gökmeydan alanında bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması öncesinde davul-zurna eşliğinde halaylar çeken memurlar, hükümeti protesto ettiler.

 

DHA(FE/AAA)