PKK ve KCK'lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine destek vermek için BDP bugün Van'ın Erek Caddesi üzerinde bulunan İtfaiye Meydanı'nda miting düzenledi. 3 bin kişinin geldiği mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile Van Miletvekili Nazmi Gür, BDP Parti Meclis Üyesi Necla Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ile bazi ilçelerin belediye başkanları katıldı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş ile Van Milletvekili Gür'ün konuşmalarından sonra kalabalık, Erek Caddesi'nden kent merkezinde bulunan BDP çadırına kadar yürümek istedi. Kalabalık 200 metre ilerledikten sonra yol polisin zırhlı araçları tarafından kesilerek kalabalığın geçişine izin verilmedi. Bunun üzerine Sakık, Gür ve Buldan parti otobüsünden inerek polislerle görüşmeye gitti.

POLİSE TAŞ ATILDI

Yapılan bu kısa görüşme sırasında kalabalıkta bulunan bazı kişilerin polislere taş atmasıyla olaylar başladı. Sakık, Gür ve Buldan, polis müdahalesi ve göstericilerin attığı taşlar arasında kalırken, sıkılan gözyaşartıcı bombalardan da etkilendi.

Polis, taş atan göstericilere sert müdahalede bulununup dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Olaylar sırasında BDP Parti Meclisi üyesi Necla Yıldırım ise atılan gazlardan etkilenerek fenalık geçirdi. Yıldırım'a ilk müdahaleyi Sakık, Gür ve Buldan yaptı. Yıldırım ardından da durdurulan bir otomobile bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Polisin müdahalesi devam ederken, Genel Başkan Demirtaş ise partililer tarafından seçim otobüsüyle merkezdeki parti çadırına götürüldü.

2 POLİS YARALANDI, 10 GÖSTERİCİ GÖZALTINDA

Ara sokaklardaki olaylar devam ederken, polis kentte geniş güvenlik önlemleri aldı. Olaylar sırasında 2 polis atılan taşlardan hafif yaralanırken, ilk belirlemelere göre 10 gösterici de gözaltına alındı.

Polis helikopteri de sürekli olayların olduğu bölgede uçuş yaparak yerdeki ekiplere kordinat verdi.