Çanakkale 2015 Koordinasyon Merkezi Başkanı Vali Güngör Azim Tuna, Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl törenlerinde yaşanacak konaklama sorununun çözümü için bir öneri sundu. Çanakkale 2015'e yönelik hazırlık çalışmaları hakkında Danışma Kurulu üyelerine bilgiler aktaran Vali Tuna, Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde, karşılarına konaklama sorununun çıktığını belirtti.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümüne denk gelen 2015 yılındaki törenlere Türkiye başta olmak üzere savaşa katılmış ülkelerden yüksek bir katılım beklediklerini ifade eden Vali Tuna, "2015 yılındaki törenler için gelecek ziyaretçileri karşılamaya hazır değiliz. Tabi ki il merkezi ve civarındaki tüm otelleri hazır tutacağız. Ama ilave kapasite yaratmamız lazım. Örneğin, boş konutları, yazlıkları değerlendirip pansiyonculuk şeklinde geliştirecek projeler yapılabilir. Bir taraftan da Çanakkalelilere çağrıda bulunup evlerini açmalarını istesek iyi olur. Örneğin 23 Nisan'larda çocuklara yaptıkları gibi özellikle yabancı konuklara evlerini açmak isteyenler için güzel de bir kaynaşma olur. Bunu öneri olarak getirmek istiyorum" dedi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde 18 Mart Deniz Zaferi kutlamalarına ülke genelinde çok yoğun bir katılım beklenirken, 25 Nisan Anzak çıkarmasının 100'üncü yıldönümü anma törenlerine Avustralya ve Yeni Zelanda'dan katılacakların sayısı ise 50 bini bulabileceği kaydedildi.



BG(İÖ/SS)