Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Hilmi Atabay ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Mustafa Toprak, 23 Ekim günü Dicle İlçesi Uğrak köyüne giden araç içerisinde 1'i çocuk 5 kişinin öldürülmesi ile ilgili çalışmaların titizlikle sürdüğünü söyledi.

Vali Mustafa Toprak cinayetlerin ardından Uğrak köyünde emniyet tedbirleri alınarak olayın devam etmesinin önlendiğini belirtti. Toprak, olayın aydınlatılması için Dicle Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda olayda kullanılan 2 silahtan çıkan boş kovanların balistik incelemeleri ile bölgede daha önce meydana gelen olaylar ile istihbari incelemeler sonucunda, 5 kişinin faillerinin tespit edildiğini açıkladı.

Olaya karıştıkları belirlenen 2 kişinin daha önce yakalanarak tutuklandığını ifade eden Vali Toprak, 10 Kasın günü saldırının önemli şüphelilerinden birinin Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yakalanıp tutuklandığını, yakalama kararları çıkan 2 kişiyi de arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 
Vali Mustafa Toprak, insanların bilgisizlikten, cahillikten ve sudan sebeplerle asla birbirlerini öldürmesini istemediklerini belirterek, "İnsanlığı sevgiyle, muhabbetle, kardeşlik ve dostlukla birlikte yaşamak için herkes katkıda bunsun. Çünkü, bu tür olayların temeline baktığımızda özellikle sosyal düzendeki aşiret ve benzeri olaylarda ortaya çıkaran kan davalarının oluşmaması için şüphesiz ki önleyici tedbirler almak bizim güvenlik birimlerimizin görevi olmakla birlikte hepimize, herkese büyük görev düşmektedir. Çünkü, cehalet ve bilgisizlik sebebiyle bu gibi olaylar, bir olay başladığında takip eden diğer olaylarda öç alma, kan davaları devam etmektedir. Çok da ilginç olaylar var. 1 koyun yüzünden 5 -10 kişiyi önüne ne kadar gelirse husumet duygularıyla öldüren insanlar, maalesef daha sonra 500 tane koyun keserek bu kan davasını bitirici barış görüşmelerini de yapıyorlar. Biz istiyoruz ki o son noktada yapılan güzellikler başta oluşsun ve insanlık arasında bu güzellikler yerleşsin. Cehaletin, eğitimsizliğin, bilgisizliğin ve iradesizliğin getirdiği olaylar son bulsun" diye konuştu.
 
CA,SS(GG/AAA)