"BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SPORUN KAZANMASIDIR"


Çok önemli bir maç olduğunu ifade eden Vali Mutlu, "Bu yılın şampiyonu yarın belli olacak. Öncelikle iki güzide takımımıza da başarılar diliyorum ama netice itibariyle takımlarımız ligde büyük mücadele gösterdiler. Kazananın elbetteki futbol olmasını, spor olmasını hepimiz gönülden istiyoruz. Birinci önceliğimiz sporun kazanmasıdır" dedi.


"Kulüplerimizin de bu yaklaşım içerisinde olduğunu görmek memnuniyet verici" diyen Mutlu, "Değerli kulüp yöneticilerimizde açıklamalarını hep bu doğrultuda yaptılar. 'Kazanan futbol camiası olacaktır' deniyor. Ben de bu dileğe yürekten katılıyorum. Hem kulüplerimize hep taraftarımıza yarın futbolun kazanacağı güzel bir şölen izlettirilmesini gönülden temenni ediyorum" ifadesini kullandı.


"OLAĞAN ÜSTÜ TEDBİRLER ALMAYACAĞIZ"


Mutlu, "Emniyet tedbirlerimizi de duyulan oranda aldık. Herhangi bir sıkıntı olmaksızın da şampiyonluğa yakışır güzel bir maç sonunda, şampiyonu tebrik edeceğimize inanıyorum" dedi. Vali Hüseyin Avni Mutlu sözlerine şöyle devam etti:

"Harika bir şampiyonluk maçını izliyor olmanın keyfiyle hem evlerimizde, hem meydanlarda hem stadyumda taraftarlarımızın da bu coşkuya ortak olmasını ve centilmenlik ruhunun özellikle yukarıya çıkartılmasını temenni ediyorum. Şimdiden şampiyon takımımızı kutluyorum. Şampiyon olamayacak takımımız için de gerçekten geçirdikleri başarılı lig nedeniyle diğer takımlarımızla birlikte başarılar diliyorum. Emniyetimiz yarın üç binden fazla personelle görev başında olacak. Gerek stada giriş, gerek stat içi ve maç sonrası tedbirlerimizi aldık. Biz emniyet teşkilatı olarak yarın rahat bir maç geçireceğimize inanıyoruz. Kulüplerimize taraftarlarımıza ve spor dünyasına güveniyoruz. İstanbul her şeyin en iyisini yapmaya muktedirdir. Sporda da bunu yapacak. Ve yarın en güzel finallerden birini taraftarlarıyla, futbolcularıyla kulüpleriyle birlikte İstanbul yaşayacak. Maç sonrası itibariyle de seyircilerimiz ve futbolcuların ayrılış noktasına kadar güvenlik tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Bu her maçta aldığımız bir tedbirdir. Ayrıca bir tedbir almadık. Biz bütün maçlarda bu önlemleri alıyoruz. Yarın ki maçın şampiyonluk maçı olduğu için çok olağanüstü, çok ekstra bir tedbir aldığımızı düşünmeyin. Biz bu maçı da normal maçlardan biri olarak görüyoruz. Bundan önce de önemli maçlar yaptık bir sıkıntı olmadı."

Vali Mutlu gazetecilerin maçı izleyip izlemeyeceği ve skor tahmini sorularına ise "Maçı izlemeyi arzu ediyorum. Yarın ki iş programına göre bakacağız. İstanbul'da bürgün sonrasını söylemek çok zor. Gönlüm maçı izlemeyi arzu ediyor, ben her zaman futbolun kazanacağını düşünüyorum" diye yanıt verdi.