Beraberinde Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, Eleşkirt Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Nuri Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Coşkun ile birlikte 8 Ekim sabahı okula gittikten sonra kaybolan ve 16 Ekim'de foseptikte cesetleri bulunan amca çocukları Gökhan Bayram (9) ile Azad Bayram'ın (7) ailelerini ziyaret eden Vali Mehmet Tekinarslan başsağlığı dileklerinde bulundu.

Kaybolan çocukların bulunması için jandarma ve kurtarma ekiplerinin elinden gelen tüm çabayı sarfettiğini belirten Vali Tekinarslan, "Gönül isterdi ki çocuklara canlı ulaşalım. Ama olmadı. Allah rahmet etsin. Onlar masum insanlardı, belki masum olmayan başka insanların günahlarının bedelini ödemiş oldular. Ama bu tür insanlık dışı cinayetleri işleyen insanların da kanunun pençesinden kurtulamayacağını bilmemiz lazım. Devletin kolluk kuvveti, gerekli yargı sistemi işleyerek sonuca ulaşacak. Bu şekilde katliam yapan insanların da gerekli cezası takdir neyse yapılacak. İçiniz rahat olsun" dedi.
Köyde bu konuda karşılıklı tatsızlıklar yaşanmasını istemediklerini belirten Vali Mehmet Tekinarslan, "Bu noktadan sonra ailelere düşen sabretmektir. Bize de düşen soruşturmayı sağlıklı bir şekilde yürütmek. Herkesi bu noktada sükunete davet ediyoruz" diye konuştu.
Vali Mehmet Tekinarslan, taziye ziyaretinin ardından Yücekapı Beldesi Jandarma Karakol Komutanlığı'na geçerek olayı açığa çıkaran Eleşkirt İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ender Güleç ile Yücekapı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Ferman Çağlar ve diğer personele başarı belgesi verdi.
 
SA(KS/SS)