Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nden bir süre önce kaçan adam ve iki kişiyi öldürmek suçundan kaydı bulunan Üveyit Çakır, Bursa'da oturan ve elektrikci dükkanı bulunan arkadaşı Ahmet Alp'in merkez Nilüfer ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki evinde yaşamaya başladı. İddiaya göre dün gece arkadaşı Ahmet Alp ile pavyona giden Üveyit Çakır, gece eve döndükten sonra arkadaşının 35 HB 3635 plakalı otomobilinde oturup tek başına bira içti.

Üveyit Çakır sabah saat 08.30 sıralarında otomobilinde otururken, aracın yanına gelen  tekel birası satın aldığı Ahmet Girgin ile sohbet etmeye başladı. Bu sırada belirlenemeyen bir nedenle taraflar arasında çıkan tartışmada Çakır, gözüne yumruk atıp bacağına tekme ile vuran Girgin'e tabancayla iki el ateş etti. Göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan evli ve 2 çocuk babası Girgin, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Cinayet sonrası kaçan Üveyit Çakır, 500 metre uzaklıktaki inşaat halindeki binaya girdi. Bu sırada marketten kahvaltılık aldıktan sonra yürüyerek evine giderken, üzeri kanlı ve eli silahlı Üveyit Çakır'ı karşısında gören Seher Çiçek bayıldı. Komşularının yardımıyla güçlükle kendine gelen Çakır olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan özel harekat timlerini çağıran polis, gizlendiği binadan da kanlı ceketini bırakıp kaçan Üveyit Çakır'ı, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki zeytinlikte bulunan ve kullanılamyana bağ evinde tesbit etti. Çevreyi kuşatan popislerden kaçamayacağını anlayan Çakır, 'teslim ol' çağrıları üzerine olayda kullandığı tabanca ile teslim oldu.

Eşinin öldürüldüğünü öğrenince sinir krizi geçiren Deniz Girgin yakınları tarafından teskin edildi.

Cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumuhuriyet Savcılığı'nca başlandı.