Olay, 19 Ekim 2010'da Ereğli İlçesi'ne bağlı Davutlar Köyü'nde meydana geldi. Köyde oturan Hayrettin Aydın, üvey kızı 8 yaşındaki Pakize G.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanması devam eden komşusunun oğlu Metin A. ile köy meydanında karşılaştı. Aydın, iddiaya göre olay nedeniyle husumet beslediği Metin A.'yı evine kadar kovaladı. Evinden av tüfeğini alan Hayrettin Aydın, Metin A.'nın evinin kapısını kırarak içeriye girdi. Hayrettin Aydın, çıkan kavgada Metin A.'nın babaannesi Zehra A.'yı av tüfeği ile göğsünden vururken, Metin A. ile evde bulunan annesi Durkadın A., balkondan atlayarak kaçtı. Zehra Aydın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, kavgada Metin A.'nın kardeşi Nazile A. da aldığı sopa darbeleriyle hafif yaralandı.

Olayın ardından yakalanıp tutuklanan Hayrettin Aydın hakkında, 'Haksız tahrik altında kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hakaret ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Hayrettin Aydın, bugün görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Son sözü sorulan sanık Hayrettin Aydın, "Metin A., benim üvey kızıma saldırmış. Eşim korktuğu için bunu bana söylemedi. Ancak bunu herkes biliyormuş. Kızımı doktara götürdüm. Muayenede kızıma cinsel saldırıda bulunulduğu ortaya çıktı. Ama Metin A., kurtuldu. Metin A., bu eylemi yapmıştır. Sorumluluğundan kurtuluşu yoktur" dedi. 

Mahkeme heyeti, Zehra A.'yı öldürmekten önce ömür boyu hapis verdiği sanığın cezasını, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 25 yıl hapis cezasına indirdi. Metin ve Nazile A.'ya karşı silahla öldürmeye teşebbüs eyleminin ise silahla tehdit suçunu oluşturduğu kanaatine varan mahkeme, bu suçtan da sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.



GG(EE/BT)