Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Uşak- Afyonkarahisar karayolunda bulunan Hamamboğazı Termal Alanı’nın 40 litre/saniye debiye ve 60 derece sıcaklıkta şifalı suya sahip önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Uzun, "Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) kapsamında destek almaya hak kazanan 'Jeotermalde İlk Kıvılcım: Hamamboğazı' adlı projemizi 2013 yılında uygulanmaya başlayacağız. 1 milyon 123 bin lira bütçesi olan projenin 560 bin 298 lirası Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile karşılanacak. Proje kapsamında önemli bir termal turizm potansiyeline sahip olan Hamamboğazı Termal Alanı'nda termal turizm yatırımları için reenjeksiyon kuyusu açılacak. Bölge proje tamamlandığında yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek" dedi.

Hamamboğazı Termal Alanı’nın tabiat güzelliklerini içinde barındıran termal kaynaklara sahip bir bölge olduğunu ifade eden Uzun, "Bölgede alt yapı ve reenjeksiyon kuyusu açma çalışmaları devam ediyor. Hamamboğazı’nda termal su dağıtım şebekesini İl Özel idaresi olarak biz sağlayacağız. Bu da bölgeye yapılacak otellerin alt yapısını oluşturacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da bölgede tahsis çalışmaları devam ediyor. Yatırımcıları Hamamboğazı Termal Alanı’na yatırıma davet ediyoruz" diye konuştu.

69 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Altı yıldan bu yana hiçbir yatırımcının ilgilenmediği turizm merkezine 12 milyon lira yatırımla 4 yıldızlı termal otel yaptırmaya karar veren Acar Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Mehmet Acar’ın ardından ikinci yatırımcı Demir Holding oldu. Demir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demir, Hamamboğazı Termal Alanı’na 57 milyon liralık yatırımla 5 yıldızlı termal otel yapacak.



YK(İÖ/SS)