20 Nisan Cuma günü akşam saatlerinde yeni belediye binasının arka bölümünde bulunan çevreyolundan karşıya geçmek isteyen İnönü Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Ecem Şahin ile kız kardeşi 19 yaşındaki Gizem Şahin ve arkadaşı 21 yaşındaki Hüsniye Erkek'e hızla ilerleyen bir otomobil çarptı. Kazada Ecem Şahin olay yerinde yaşamını yitirdi, kardeşi Gizem Şahin ve arkadaşı Hüsniye Erkek ağır yaralandı. Yaralılardan Hüsniye Erkek’in yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Kazayı protesto etmek isteyen üniversite öğrencileri kent merkezindeki Soykan Parkı'nda toplanarak eylem yaptı. Kazadan yaralı kurtulan Gizem Şahin’in de katıldığı eylemde öğrenciler ellerinde ölen arkadaşları Ecem Şahin’in fotoğrafları ve pankartlarla protestoda bulundu. Eylem sırasında öğrenciler ve Ecem Şahin'in yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Öğrenciler adına yapılan konuşmada kazanın yaşandığı yolda yayaların tamamen ihmal edildiği iddia edildi. Olayın yaşandığı yerde sürücülere yönelik bir hız kesici uyarıcı levhanın bulunmadığını ileri süren öğrenciler ihmale neden olan kamu kurum ve kuruluşlarını göreve çağırdı. Kazanın sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını isteyen öğrenciler bu tür olaylara karşı yetkililerin daha duyarlı davranmasını istedi.

Kazada kızını kaybeden acılı baba Mehmet Şahin ise tek isteğinin olayın meydana geldiği yere yetkililerin bir üst geçit yapması ve buraya kızının adının verilmesi olduğunu söyledi.

Eylem konuşmaların ardından sona erdi.



CÖ(MP/CK)